Phishing e-mails in omloop

In de afgelopen tijd hebben verschillende verschillende klanten phishing e-mails ontvangen. Wees alert en lees in dit bericht hoe je de kans om slachtoffer te worden van phishing minimaliseert en wat Nfinty-NNNetworks doet om je hierbij te helpen.

In de afgelopen tijd hebben verschillende verschillende klanten phishing e-mails ontvangen. Wees alert en lees in dit bericht hoe je de kans om slachtoffer te worden van phishing minimaliseert en wat Nfinty-NNNetworks doet om je hierbij te helpen.

Wat is er aan de hand?

Een phishingbericht is een e-mailbericht dat legitiem lijkt, maar in feite een poging is om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens of uw geld te stelen. Oplichters kunnen ook een techniek gebruiken die spoofing wordt genoemd, om het te laten lijken alsof u een e-mailbericht van uzelf ontvangt. De phishing e-mails ontvangen door klanten van Nfinity-NNNetworks lijken als doel te hebben om grote hoeveelheden spam vanuit de overgenomen accounts te sturen.

Een phishingactiviteit is een e-mailbericht dat legitiem lijkt, maar in feite een poging is om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens of om uw geld te stelen.

 • Beantwoord nooit e-mailberichten waarin wordt gevraagd om accountgegevens te verstrekken.
 • Als je een e-mail ontvangt die er verdacht uitziet of waarin u naar dit type gegevens wordt gevraagd, klik dan nooit op de koppeling die u zogenaamd naar een bedrijfswebsite brengt.
 • Open nooit een bijlage bij een verdacht uitziende e-mail.
 • Als het e-mailbericht afkomstig lijkt te zijn van een bedrijf, neemt u telefonisch of via een webbrowser contact op met de klantenservice van het bedrijf om te controleren of het e-mailbericht legitiem is.
 • Zoek op internet naar de onderwerpregel van de e-mail gevolgd door het woord ‘hoax’ om te zien of iemand dit phishingbericht al heeft gerapporteerd.

Wat als ik op een link heb geklikt?

Mocht je toch op een link hebben geklikt en op de achterliggende pagina je accountgegevens ingevoerd hebben. Doe dan het volgende:

 • Wijzig het wachtwoord van je Nfinity-ID
  Dit kan je gemakkelijk zelf doen (handleiding)
 • Meld het aan de systeembeheerder
  Een melding kan worden aangemaakt in het ondersteuningsportaal.

Wat doet Nfinity-NNNetworks?

We nemen samen met Microsoft preventieve maatregelen om te voorkomen dat onze klanten phishing e-mails ontvangen. Ook zorgen we ervoor dat ook het aanmelden op onze servers en wijzigen van gegevens altijd via tweestapsverificatie moet worden bevestigd. Naar aanleiding van deze ontwikkeling gaan we de maatregelen kritisch bekijken en mogelijk aanscherpen. We houden onze klanten hiervan op de hoogte.

Vertrouw je een mail niet?

Stuur de e-mail dan altijd naar [email protected]. Samen houden we onze informatie en systemen beschermd.

Over de auteur

Picture of Niels Nanning

Niels Nanning

Niels is een gedreven en nieuwsgierige bedrijfskundige met een passie voor processen en systemen. Hij is in verschilende organisaties betrokken geweest bij grote systeemimplementaties en is sinds 2017 eigenaar van Nfinity-NNNetworks.

Dit bericht delen

Bij Nfinity-NNNetworks hebben we aandacht voor jouw succes, een passie voor procesmanagement en ruime kennis op IT-gebied. Wij delen graag onze passie, expertise en inzichten graag met anderen. Alleen zo helpen we elkaar verder. We hebben het je daarom zo makkelijk mogelijk gemaakt om onze berichten te delen met je netwerk.